Kom zelf in actie tegen hoog cholesterol

Maandag had ik m’n moeder aan de telefoon. Ze zei dat ze naar Radar extra ging kijken naar een uitzending over cholesterol verlagen zonder medicatie. Ik was benieuwd wat ze te vertellen hadden, want veel Nederlanders slikken statines (cholesterolverlagers) en hebben dan vaak last van vervelende bijwerkingen. Ook m’n ouders. Zij kregen onder andere heftige spierpijn in hun armen en schouders, waardoor ze zichzelf bijna niet meer konden aankleden.

Leefstijl
Ik ben blij met de uitzending van Radar. Daarin onderkent een aantal reguliere artsen dat iemands leefstijl van grote invloed is op onder meer het cholesterolniveau. De reguliere geneeskunde werkt met medicatie vaak alleen aan symptoombestrijding en niet aan het aanpakken van de oorzaak van het probleem. Dat er artsen zijn die hun patiënten adviseren om hun eet- en beweegpatroon aan te pakken, kan ik dus alleen maar toejuichen.

Zelfherstellend vermogen
Het goede nieuws is dat je lichaam een enorm zelfherstellend vermogen heeft en dat je zelf veel kunt doen om je gezondheid weer een ‘boost’ te geven. Pas je voedingspatroon aan en zorg voor voldoende beweging. Zo kun je zelf grote invloed uitoefenen op je gezondheid. Natuurlijk is het anders als je erfelijk belast bent met een hoog cholesterol, maar er is steeds meer bewijs dat onze westerse leefstijl voor ontstekingen zorgt. Westerse ziekten, zoals diabetes type2, een te hoog cholesterol en zelfs enkele vormen van dementie zijn ontstekingsziekten.

Resultaten
De resultaten van het aanpassen van je leefstijl zijn indrukwekkend. Binnen 4 weken kun je een behoorlijke verlaging van je cholesterol, buikomvang en gewicht hebben.

Persoonlijke aanpak
Er is veel informatie over gezonde, vooral onbewerkte, voeding met goede vetten te vinden. Daarnaast zijn er veel tips op internet om meer te bewegen. Maar wat is nu goede voeding voor jóu? En welke beweging maakt jóu fitter en slanker?

Voor het antwoord op die vragen ben je natuurlijk van harte welkom bij fit forces!

Corinne

Dit vind je misschien ook leuk...