Lunchtip tegen een lunchdip

Weet je dat een lunchdip helemaal niet nodig is? Die dip krijg je omdat je lichaam een flinke stoot insuline aan moet maken na het eten van koolhydraten en juist door de schommelingen van de hoeveelheid insuline in je lichaam word je moe.

Als je de hoeveelheid koolhydraten in je maaltijden en tussendoortjes een stuk vermindert zul je merken dat je afterluncdip verdwijnt. Om toch voldoende energie binnen te krijgen zorg je voor meer vetten en eiwitten in je voeding.

Laat je broodtrommel eens thuis en kies voor iets anders. Een omeletje kun je bijvoorbeeld prima meenemen naar je werk, Bak hem ‘s ochtends of de avond van tevoren alvast. Je kunt een omelet prima warm of koud eten.

Je pikt zo gratis nog een paar voordelen mee! Veel mensen vallen namelijk af door koolhydraatarm (ketogeen) eten & je zorgt ervoor dat je minder ontstekingsreacties krijgt in je lichaam.

RECEPT GROENTEOMELET

Ingredienten

Voor de omelet:

  • 2 eieren
  • 2 handjes groene bladgroenten, zoals spinazie, andijvie, boerenkool

Beleg:

  • handje rucola
  • een tomaat in plakjes
  • 100 gram gerookte zalm

Bereiding

  1. Kluts twee eieren met peper, zout en andere verse kruiden die je lekker vindt.
  2. Meng de groene bladgroenten erdoorheen en bak op een middelmatig vuur met de deksel op de pan tot het ei gestold is.
  3. Beleg de omelet met de rucola, tomaten en gerookte zalm en sla hem dubbel of rol hem op als een wrap

Snel klaar, voedzaam en lekker.

Eet smakelijk!

Corinne

Dit vind je misschien ook leuk...