Maar wat eet je dan wel?

Maar wat eet je dan wel? Dat was de vraag die ik kreeg tijdens het Paasdiner met m’n ouders, broer en m’n gezin.
We zaten heerlijk buiten in de tuin te gourmetten en het gesprek kwam even op mijn ‘orthomoleculaire dieet’. Zelf zie ik orthomoleculair eten niet als een dieet, maar als een alternatieve manier van eten die op sommige vlakken afwijkt van de traditionele Hollandse pot.

Ik gaf nog een keer aan dat ik geen melkproducten (lactose), gluten (de meeste graanproducten), geraffineerde suiker en e-nummers eet.
Kun je dan nog wel gourmetten? Ja hoor dat kan prima. Stukjes kip en zalm in het pannetje met groente en frisse salade erbij. Heerlijk gegeten! Ik laat het stokbrood, de meeste sausjes en het ijsje met slagroom aan me voorbij gaan.

Met een beetje creativiteit kun je ook buiten de deur verantwoord eten. Ik hoor vaak van mensen dat ze het vervelend vinden om anders te zijn als ze bijvoorbeeld met collega’s, familie of vrienden eten. Zelf heb ik daar niet zo’n last van. Zeker tijdens de lunch doe ik er toch niemand kwaad mee als ik m’n eigen meegebrachte salade of ei-wrap eet? Ik wil anderen niet opleggen wat ze wel of niet moeten doen en ik hoop dat dat omgekeerd ook geldt.

Doe waar je je lekker bij voelt en als je hulp kunt gebruiken bij een gezonde manier van eten ben je van harte welkom bij fit forces!

Corinne

Dit vind je misschien ook leuk...